Penksa sa v Prešove dohodol na dvojročnej zmluve

26.06.2008 Prešov

Prešov 26. júna (TASR) - Futbalový klub Tatran Prešov posilnil bývalý slovenský reprezentant Marek Penksa, ktorý sa dohodol s vedením Šarišanov na dvojročnom kontrakte.
Tridsaťpäťročný rodák z Veľkého Krtíša, ktorý vo štvrtok s novými spoluhráčmi absolvoval nový tréning, naposledy pôsobil v Dyname Drážďany.
Penksa je sedemnásobný reprezentant SR, takmer celú hráčsku futbalovú kariéru strávil v zahraničí. Pôsobil v Nemecku, Rakúsku, Maďarsku i Poľsku. "O Marekovi sme uvažovali už niekoľko mesiacov, konkrétne rokovania boli záležitosťou posledného týždňa. Dohoda už je na svete, podpis zmluvy je formalitou. Mareka si vybral do herného systému sám tréner, dobre sa poznajú, boli spoluhráči. Marek je skúsený harcovník, skvelý chalan a absolútny profesionál. Veríme, že bude motivátor v kabíne, má neoceniteľné skúsenosti a dúfame, že sa aj v Prešove stane magnetom pre divákov, " povedal pre TASR športová riaditeľ Prešova Erik Bogdanovský.
"Teším sa do Prešova. Pôsobenie na Slovensku po toľkých rokoch bude pre mňa niečím novým. Na Slovensku sa začala moja futbalová kariéra, jej záverečnú fázu by som chcel prežiť znova v rodnej krajine. Po dlhých rokoch ma bude môcť pravidelne vidieť naživo vo futbalových zápasoch aj moja rodina, " citovala Penksu oficiálna internetová stránka Prešova.
Prešov bol jediným slovenským klubom, ktorý ho počas letného transferového obdobia oslovil. Súčasný tréner Roman Pivarník bol spoluhráčom Penksu v Rapide Viedeň. "S Romanom Pivarníkom sa síce dobre poznáme, máme spoločnú hráčsku minulosť, ako trénera ho však budem plne rešpektovať. Tam nie je čo riešiť. Spomínam si, že aj vo Wisle Krakow ma trénoval vekom takmer rovesník a človek, ktorého som si dobre pamätal z hráčskych čias. Bol to Rumun Dan Petrescu, s ktorým sme sa stretávali ako súperi v nemeckej bundeslige, " dodal bývalý hráč Banskej Bystrice, Eintrachtu Frankfurt, Dynama Drážďany, GAK Graz, Rapidu Viedeň, Leobenu, Stuttgartu Kickers, Dunaferru, Ferencvárosu či Wisly Krakow.
 

Vyberte región

mark